Ορθοπεδικό vs Ανατομικό Στρώμα

Ορθοπεδικό είναι το στρώμα που κρατά και στηρίζει συνολικά την σπονδυλική στήλη στην φυσική της θέση. Συνήθως τα ορθοπεδικά στρώματα δίνουν την αίσθηση πιο σκληρού στρώματος, λόγο του ότι χρησιμοποιούν το σύστημα ελατηρίων Bonnel, όπου τα ελατήρια του στρώματος λειτουργούν ομαδικά λόγο του ότι είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

vs

Ανατομικό είναι το στρώμα που στηρίζει αναλογικά τη σπονδυλική στήλη ασκώντας διαφορετική πίεση σε κάθε μέρος του σώματος. Τα ανατομικά στρώματα χρησιμοποιούν το σύστημα ελατηρίων Pocket spring στο οποίο τα ελατήρια είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και έτσι αγκαλιάζουν και στηρίζουν καλύτερα τη σπονδυλική στήλη. Ο συνδυασμός αυτού συστήματος ελατηρίων με τα αφρώδη υλικά του κάθε στρώματος, συμβάλουν στη σωστή στήριξη του σώματος και δημιουργούν ιδανικές συνθήκες ύπνου.

 

 

Το σωστό στρώμα είναι προσωπική υπόθεση

Κι όμως δεν υπάρχει σωστό στρώμα….. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες, προτιμήσεις αλλά και άλλες ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσέξει. Το ζητούμενο ωστόσο είναι ένα: Ο καλός, ήσυχος και ήρεμος ύπνος.

Στόχος είναι η επιλογή του στρώματος να βοηθά στην στήριξη της φυσικής θέσης της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού. Να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, των ποδιών και της λεκάνης. Επίσης να στηρίζει και συγχρόνως να αποφορτίζει τον αυχένα σε συνδυασμό με το κατάλληλο μαξιλάρι, ενώ παράλληλα θα πρέπει να επιτυγχάνει την σωστή κυκλοφορία του αίματος.